18 Haziran 2012 Pazartesi

Anzer Balı


Anzer balına dışarıdan şeker veya herhangi başka bir katkı maddesi verilmemektedir. Anzer balı ısıl işlem görmeden sağılmaktadır. 40 °C`nin üzerindeki sıcaklıklar balın içindeki enzimleri ve polenleri ekisiz hale getirdiğinden soğuk sağım yapılmaktadır.
Anzer balı ekmeğe sürülüp kahvaltıda tüketilen normal ballardan değildir. Anzer balı genellikle hastalıklara şifa niyetiyle yenilmektedir. Anzer balının hastalıklara iyi gelmesi yönündeki çalışmalar Anzer balının az ve pahalı olması nedeniyle yavaş ilerlemektedir.
Anzer balı  analiz edilerek Avrupa standartlarına uygunluğu kontrol edildikten sonra satışa sunulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder